Home » Uncategorized » HFMD@VIRAL FEVER@RASHES

HFMD@VIRAL FEVER@RASHES


salam smua..baru ada chance berblogging  setelah beberapa hari risaukan muhammad zaim..mgu lepas kitaorg sekeluarga balik kampung (kelantan).sepanjang perjalanan asyik hujan jer..gerak plak time tu dah petang..bila sampai kat puncak titiwangsa tu mmg tu tak nampak apa pun..kabus tebal sgt..memang sgt slow drive time tu..time tu plak panas muhammad zaim ni makin naik..sampai kat kelantan time tu dah pukul 11 mlm..mmg dah takde dah klinik bukak time tu..so teruslah bwk dia g spital tanah merah kt bhgn emergency..so lepas check,MA tu kata tonsil dia bengkak gler n ada ulser skit kat dalam mulut dia..mmg b4 tu dia taknak minum susu langsung..makin risaulah hati ni kan..nasib baik mlm tu dia tido agak lena jugak..esok bila bangun jer dia merengek balik..asyik nangis jer..yelah,nak telan air liur tak bleh kan..lepas survey info kat internet n tanya pendapat member2,amy bglah dia makan ice cream..byk jugak dia mkn..tp lepas tu trus oke skit..dia dh start nak mkn nasik n minum susu..lepas jer demam n tonsil ok,naik plak bintik2 merah kat badan dia..lglah amy risau..so terus bawak gi klinik..doc tu suspect zaim kena HFMD..lglah bertambah2 risau..then doc tu juz bg ubat sapu dalam mulut tu,antibiotik dgn ubat demam..lepas tu juz berjaga2 jerlah,kot2 bertambah teruk condition dia..so bila balik jer Bangi terus bawak gi pusat kesihatan Putrajaya utk confirmkan skali lagi either HFMD atau tak..doc kat bintik2 tu taklah tipikal cam sign HFMD..doc kata maybe rashes after fever..slalunya baby akan naik rashes selepas demam yg agak panas..so amy juz positifkan diri..juz anggap tu rashes biasa tp dalam masa yg sama still berjaga2 jugak..so bila tgk pg td,bintik2 merah tu cam dah kering dah..huhu..alhamdulillah..tp skang zaim batuk dgn selsema plak..kesia dia,batuk sampai muntah2..hope anak ibu bertahan yer..hope cepat sembuh..love ya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s