Home » Uncategorized » carta Zaim

carta Zaim


hai..lamanya rasa tak berblogging ni..hehe..takde masa sgt tp untuk this post amy cuba untuk mencuri masa kjap..tittle post untuk kali ini ialah ‘carta Zaim’..hehe..slalu kita dengar carta Era,carta Suria kan..sbb zaim pun ada favourite rancangan@song  gak..tp carta Zaim ni ada 5 jer..let’s check it out!

1.Theme song of TV3

Korang mesti familiar dengan lagu tema TV3 kan..ini adalah lagu yg paling digemari oleh Muhammad Zaim..kiranya klu dia tgh bermain or buat something else,dia boleh stop n terus pandang ke tv everytime lagu ni kuar..ada satu masa tu dia dh nak tido..amy rasa dah terlelap kot tp maybe lom lena sepenuhnya,bila dia dengar jer lagu ni,terus dia bangun,duduk lepas tu mata pandang tv..lepas abis jer lagu tu,terus tumbang balik..hehe..sungguh lawak anak ibu ini oke!

2. Twinkle Twinkle Little Star version Thegigglebellies

Ok,2nd song yg dia minat ialah lagu twinkle twinkle little star..rasanya smua baby minat kot lagu nie..klu video,amy plg suka tgk yg version thegigglebellies sbb video dia mmg colourful,creative n sgt cantik..mmg sesuai utk baby..so attractive!zaim mmg suka lagu ni..klu time tukar pampers,dia mmg sgt susah untuk duk diam,so sambil2 nak pkikan pampers tu,amy akan nyanyikan lagu nie..everytime amy nyanyikan lagu ni dia mesti tgk tangan dia..sbb bila amy nyanyi,amy akan kembang kuncup kan tangan tu..konon2 cam bintang lah kan..hehe..

3. Azan

Yg ketiga ialah azan..dia akan pay attention kat tv everytime azan berkumandang..alhamdulillah..hope anak ibu akan still ‘pay attention’ kat azan ni bila dah besar nanti..maybe dia faham kot apa yg dikumandangkan tu..yelah,baby kan..dari dalam perut lagi Allah dah beri tanggungjawab pada dia untuk jadi umat yg soleh dan dapat meneruskan lg perjuangan dalam menegak kan ISLAM..

4. Zikir di channel Oasis

satu lg rancangan kegemaran zaim ialah bila dengar org berzikir di channel Oasis 106..bila dia dgr jer zikir,dia terus kusyuk jer tgk kat tv tu..yelah,pagi2 before gi ‘skolah nenek’ ibu pasang channel oasis..tu yg slalu dgr zikir tu..kat umah nenek pun slalu gak dgr..alhamdulillah…..

5. The Rest Of Life

Last,lagu favourite zaim, the rest of my life by maher zain..tgh dia buat perangai dalam kete,pasang jer lagu nie,insyaAllah mesti senyap..hehe..kdg2 time dia nak tido,amy pasangkan lagu ni…hehe..ingatkan adult jer yg minat lagu ni,baby@kanak2 pun suka gak dengar..maybe sbb lagu dia menarik kot..

Ok,that’s all for now..nanti next post kita kongsi2 cter lg ek..

2 thoughts on “carta Zaim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s