Home » Uncategorized » first experience at ‘kedai gunting rambut’

first experience at ‘kedai gunting rambut’


salam semua..hi..huhu lama btul rasanya tak berblogging nie..agak kebz-an skitlah skang nie..so tgh ada time2 free camni,apa lg jom mengupdate blog!

ok,this time nak story psl first experience muhammad zaim di kedai gunting rambut..hehe..b4 this,ayahnya yg gunting rambut tp disebabkan muhammad zaim ni mmglah tak leh duk diam,terpaksalah bwk gak dia gi kedai pakcik india di bangi lama tu..hehe..mula2 x brape yakin gak aa,boleh ke uncle ni potong rambut zaim..mengenangkan pengalaman pertama time ayahnya gunting rambut dia dulu,mmglah tersangat seksa..sampai tersenget2 lah rambut tu dibuatnya..hehe..so ptg yg bersejarah tu,tiba2 ayah zaim ajak gi kedai uncle india utk gunting rambut..ingatkan nak gunting rambut ayahnya tp tak..ayah dia kata “gunting rambut zaim aa”..ibu mula was2..boleh ke?boleh ke tak?boleh?so ibu pun terpk,bila lg nak try klu tak pegi kan…disebabkan rambut muhammad zaim time tu mmg dah agak panjang dan merimaskan mata ibu,ibu n ayah pun nekad membawa muhammad zaim pegi ke kedai uncle tu…hehe….

mula2 sampai kat kedai tu,ayah tanya “uncle,boleh ke gunting rambut budak kecik ni?”..uncle tu dgn confidentnya berkata “boleh”…terus ayah bwk masuk muhammad zaim sambil ibu gi beli goreng pisang yg best kat simpang jalan tu dulu (hehe..ada kena mengena ke)…so bila ibu masuk kedai gunting rambut tu,uncle tu dah start menggunting dah..mula2 dia cam duk diam jer,agaknya dia pk “tempat apa ni..sape plak lah pakcik yg gunting rambut aku nie.”.selepas 3 minit,dia dah start tgk2 ke belakang,nak tgk uncle tu pegang apa..hehe..lawak tul,sampai ibu terpaksa beraksi utk menarik perhatian si zaim ni..abis sikat dgn penyembur air uncle tu ibu jdkan sbg props..haha…tp time amik gambar,pandai lak dia tgk kamera..hehe…so selepas tak sampai 10 minit uncle tu menggunting,siaplah rambut muhammad zaim tu…gunting bg kemas jer…mula2 ayah suh botakkan tp ibu membantah sekeras2nya..haha..klu botak,muka anak ibu mmg nampak cm tak besh…maybe makin bulat kot..haha..

ayah & anak happy menggunting rambut…
apa yg uncle nak buat ni?
muka beberapa hari selepas rambut digunting🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s