Home » Uncategorized » Kelantan vs Selangor

Kelantan vs Selangor


salam semua..semalam ada pegi pasar ramadhan tak??
actually smalam first time amy pegi pasar ramadhan,
setelah 2 minggu berpuasa..sajer ajak hubby jalan-jalan
tgk juadah kat pasar ramadhan tu..sbb my hubby mmg susah
nak diajak beli juadah kat pasar ramadhan..katanya tak sedap!
hehe,yg tu mmg takleh disangkal lg,mmg susah nak cari yg betul-
betul sedap..smuanya masak cam cincai2 jer..so smalam amy
sajer nak try beli nasik kerabu..yelah,klu kat kelantan mmg sahlah
senang nak cari plus confirm sedap punyer..so pegilah beli kat
satu kedai akak ni..dia tulis kat situ nasik kerabu ori dari kelantan..
so excitedlah nak merasa kan..amy pilih lah ayam percik untuk lauk,
sbb klu tak pilih ayam percik,mmg kosong lah nasik kerabu tu..tak macam
kat kelantan,nasik kerabu biasa pun at least adalah letak telur masin dgn 
‘solok lada’.so after akak tu dh siap bungkus,amy pun tanyalah harga sbb 
nak bayar..sekali dia cakap “rm7.00 dik”…Gulp!What??rm 7.00 untuk nasik
kerabu yg simple itu???waa..tiba2 rasa nak terbang balik ke Kelantan…huhu..
Bagi amy,Kelantan ialah syurga untuk makanan yang murah plus sedap!!ecspecially
dalam bulan Ramadhan..macam2 kuih yg unik dan pelik tp sedap mesti ada…sungguh
sedih oke..tp nak buat camner,terima jerlah..hubby pun dah perli “klu dah beli tu,jgn 
nak merungut plak”..haha,bila en hubby dah ckp mcm tu,terpaksalah telan jugak..
so utk tahun ni,maybe tak dapatlah nak merasa juadah puasa kat Kelantan sbb tahun ni
giliran beraya di Selangor..so takpe,Insyallah,tahun depan mungkin dapat merasa..u ols
plak camner kisahnya?? (^_^)

glitter-graphics.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s