Home » Uncategorized » Apabila warga Selangor bercuti…..semua jd jem!!

Apabila warga Selangor bercuti…..semua jd jem!!


salam ramadhan semua..sedar tak sedar,hari ni dah hari ke 18 kita berpuasa..cepat
sungguh waktu berlalu.
anyway,kepada siapa yg tak tau,smalam ada lah hari Nuzul Al Quran..so 
bila Nuzul Al Quran,hanya Penang,Kelantan,Pahang,Perak,Perlis,Selangor  
dan Terengganu shj yang cuti..So bangunpagi2,en husband terus kata 
“jom keluar”…mcm tau2 jer yang wife dia ni pantang diajak keluar..haha
haruslah!lepas mandi,siapkan muhammad zaim,susu,pampers,air panas,
bla bla semua,so kitaorgpun mulalah bergerak…so masa dalam kete,
en husband baru tanya,nak gi mana ni…kl ke shah alam?”shah alam!”..terus 
laju jer mulut ku menjawab…yelah,klu pegi KL,dah dpt bayangkan 
dah macammanakeadaan klu nak shopping kat sana..mau macam sardin dalam tin..
last2,ada yang pulang dgn tangan kosong jer…yelah,klu dah 
sesak camtu sekali,camner nak shopping yer tak..confirm mood shopping pun
melayang…
so kitaorg pun teruskan niat ke Shah Alam…time kat depan Mid Valley 
tu agak sesak skit..biasalah,kat situ klu tak cuti pun,mmg sesak 
memanjang…so tempat yg dirancang ialah PKNS Shah Alam…mula2 sampai
mmg takde parking langsung…dalam PKNS,luar PKNS,tak yah 
cakap aa,mmg takde park!so en husband try gak aa masuk kat 
parking yg tak berbayar kat tepi tasik wlupun tau,probability utk dapat parking adalah
zero!!takpe,try gak redah..semangat nak shopping punyer pasal..last2 
dapat aa park betul2 tepi toilet kat tasik tu..haha…nak shopping punyer 
pasal.sbelah toilet pun takpe..janji lepas!!
Masuk jer PKNS,kat bahagian kuih raya tu mmg takde org langsung..
so legalah sikit..maybe tak ramai org kot..Tapi bila masuk jer kat 
bahagian baju2 raya tu,mak aiii…pack giler..tak tau nak start dari mana..
serius sesak..sampai nak masuk dalam kedai baju tu pun tak boleh.
pendek kata kalau dah masuk dlm kedai tu,maybe amik masa nak 
keluar sbb org dah block jalan..hehe..tp takpe,disebabkan semangat untuk
mencari baju melayu utk muhammad zaim dan en husband aku sanggup 
masuk dalam kedai tu..haha…so lepas round2 dptlah baju melayu muhammad zaim dgn tema 
color family ku tahun ini ialah HITAM!huh,dah lepas dah sorang..
baju ibu dengan ayah tak dapat lg nie…pegilah pusing2 lagi,wlupun aku 
rasa dah 3 kaliaku tawaf..hehe..semangat nak cari baju ku dgn 
en husband makin pudar sbb tak jumpa2 jugak yg berkenan di hati…
last2 jumpa gak aa bajuku,baju en husband plak beli kat kedai yg sama 
dgn baju zaim td..haha…dapat sorang sepasang,terus blah!!!mmg dah 
takde niat dah nak cari baju yang kedua..sepasang jer!!sbb dah 
penat sgt..zaim plak sampai basah seluar,pampers dah penuh!!
pastu kopak duit ayah sbb terpaksa beli belon upin dan ipin yg
berharga RM5 (mahal oke) untuk diamkan muhammad zaim…hahaha..lawak oke..
huhu..tulah pengalaman membeli baju raya utk tahun nie..
kwn2 ku yg bershopping kat KL,mcm2 versiku dengar..
tp yg pastinya mmg sesak sgt..mcm takleh nak bergerak!!
tulah klu warga Selangor cuti,mmg kat mana2 pun 
confirm sesak!haha..anyway selamat berpuasa dan selamat hari raya!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s