Home » drama » demam yang takde ubat..

demam yang takde ubat..


demam?aku kah yg demam??or u oll termasuk di kalangan org yg dijangkiti
demam ini..oo sgt merbahaya oo..susah nak cari ubat nie..klu dah kena demam ni
gerenti takleh kuar umah dah..demam apa nie..
sila jgn terkejut or kaget dgn post di atas yer..demam yang amy maksudkan ialah
demam KOREA!!(fuh,lega..ingatkan demam apa td)haha..sebenarnya fenomena
Korea takdelah fenomena baru sgt..nak kata lama pun tak..dulu2 dah ada jer
org yg tgk drama Korea ni tp maybe masa tu taklah popular cam skang..rasa2
amylah,demam Korea ni start bila munculnya drama2 seperti Winter Sonata,Stairway
To Heaven,My Love Patzzi,Autumn in My Heart…..time tu asal tgk jer drama yg sedih2
ni,confirm leleh..cam dah putus cinta dah lagaknya..haha..
tp skang bukan setakat drama jer yg digilai oleh org2 Malaysia,irama K-Pop diorg pun
dah menjadi ikutan ecspecially teenagers lah..mak2 orang ni layan drama jer dik..
amy pun termasuk dalam salah sorang “pesakit” demam drama Korea nie..haha..
serius,klu sehari tak bukak channel One Tv Asia (393) tu mmg tak sah…sampai
kena berebut remote Astro tu dgn encik husband..haha…amy suka sgt layan citer Korea
ni sbb setiap cerita yang ditonjolkan,semua jalan cerita lain2 dan menarik..takdelah,
klu cinta,cinta jer memanjang..nanti org bosan plak kan..plot drama yg sgt menarik
membuatkan tgk drama tu berulang kali pun tak bosan..haha..agak2nya dah brape kali
dah amy ulang tgk citer Boys Over Flower tu..mau lebih 20x kot..sampai time pregnantkan
zaim pun,sgt addicted terhadap drama nie..huhu…waktu rehat pun,sanggup korbankan waktu tido
semata2 utk tgk drama korea nie.OMG!hebatkan penangan negara Korea nie..haha..member
amy yg sebelum ni tak layan sgt drama dari Korea ni,terus jd melekat bila amy ajak
tgk citer Boys Over Flower sekali..sekali jer!!sekali ajak tgk,terus dia pun melekat..fuh,hebat!
bila dah terlampau minat,sampaikan sanggup bukak internet,download application dlm hp semata
mata untuk belajar bahasa diorg…perghh..

Emm bukan nak kata film Malaysia tak bagus..mestilah ada jugak yg bagus..
of courselah kan..klu yg bagus tu confirm org akan tgkkan..cuma bila selalu
sgt buat film genre yg sama,org pun dah boleh agak dah jalan cerita dia macammana..
kan bosan tu..

*baru lepas layan film Tolong Awekku Pontianak!sgt best
  dan cute also romantic!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s