Home » ramadhan » hari raya is juz around the corner!!dh buat decision ker??

hari raya is juz around the corner!!dh buat decision ker??


minggu depan dah raya!! (what?baju raya baru beli sepasang jer!!).
emmm kejap jer rasa kan..ramadhan lg 8 hari akan berakhir..sob!sob!sedih!
kpd kawan2ku,dh buat decision ker utk raya kat kampung sape tahun ni?
jgn last minute baru sebok nak decide beraya kat mana..kang ada plak
malam raya terbang segala periuk belanga..haha..hope tidaklah yer…ni
untuk org yg dah berkahwin,slalunya kenalah gilir2,kena tolerate..jgnlah
tiap2 tahun asyik kampung isteri or suami dulu..gilir2 lah kan..lgpun raya
kan tiap2 tahun..apa ada hal…hehe
macam amy,tahun ni adalah turn beraya kat kampung suamiku..(sukalah tu)..
so mmg tak balik kelantan lah nampaknya..takpelah,tak kisahlah beraya kat
mana dulu pun yang penting kita faham maksud berhari raya nie..jgnlah sbb
hari raya punya pasal,sanggup bergaduh,berbalah,bercerai…oppsss..taknaklah
sampai jd macam tukan..nanti klu nak citer kat org psl apa bercerai pun tak sanggup..
malulah..benda kecik pun jd besar…hari raya ni untuk kita bersuka ria,bermaaf-
maafan sambil menghayati erti aidilfitri nie..
rasanya tak terlalu awal dan tak terlalu lewat utk amy dan keluarga mengucapkan
selamat hari raya,maaf zahir dan batin..semoga raya pada tahun ini,lebih bererti kepada
kita..amin..

selamat hari raya dari kami sekeluarga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s