Home » raya » mengapa saya tiada semangat untuk beraya?–mode sedih–

mengapa saya tiada semangat untuk beraya?–mode sedih–


salam ramadhan ke 24!!
hari raya semakin hari semakin dekat tp semangat utk raya tahun ni cam
takde jer..cam biasa2 jer..tak excited cam tahun sebelum2 nie.. baju raya
pun beli nak cukup syarat jer..taklah meriah sgt pun..yg penting,baju
untuk zaim,wajib disediakan..
klu dulu,excited sgt bila dengar lagu raya..skang ni cam biasa2 jer..
klu ada dengar,klu takde kita dengar lagu lain..hehe..
kenapa yerk?mana hilangnya semangat nak beraya ku ini?
*
*
*
*
*

actually ,tahun ni ,pertama kali amy beraya tanpa umi..
umi telah mengadap Ilahipada 26.02.2011 disebabkan
komplikasi jantung dan sakit buah pinggang..sgt
sedih sbb tak dapat bersama2 umi saat dia hembuskan nafasnya
yg terakhir..umi amy meninggal di Hospital Serdang,tp on
da way amy dgn adik ke hospital,
umi telah pun tiada..tak sempat nak dgr amanat2 terakhir dr umi..
sgt sedih!!
bila teringat jer balik,mesti air mata ni laju jer mengalir..
tak dapat ditahan2 lg…
tp amy bersyukur sbb sempat cium dahi umi sebelum dikapankan dah dihantar
pulang ke kelantan untuk disemadikan di sana..Allah lebih menyayangi umi,dan
penderitaan umi terhadap penyakit yang ditanggung telah pun berakhir..berehatlah
umi sepuasnya di sana..
daripada Allah kita datang,kepada Allah jugalah kembalinya
kita..
so kepada kawan2ku yg still ada ibubapa,hargailah mereka ketika hayat mereka
masih ada..

2 thoughts on “mengapa saya tiada semangat untuk beraya?–mode sedih–

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s