Home » happy » drive carefully!!

drive carefully!!


salam ramadhan ke 26 semua..lg 4 hari dah nak raya kan..
yang nak balik kampung tu,of course dah start packing barang2,
mop lantai,sapu sampah,settlekan baju2 kotorkan..(waa sedih,
tak balik kampung!)
so untuk yang bertolak pagi2 lepas sahur tu,make sure jangan
ngantuk2 plak..bwklah anak isteri pulang ke kampung dengan selamat..
hadapilah jem tu dengan tenang yer kepada suami2 semua..hehe..
jangan sebab jem,lepas geram kat anak isteri dalam kete tu pulak..not
good..not good…
make sure bwk kete tu,ikut had laju yang ditetapkan,jgn suka2 hati jer
potong di kawasan yang tak sepatutnya..yelah,kdg2 disebabkan kesilapan
kita,org lain yang merana..menyesal pun tak guna dah lepas tu..seumur hidup
rasa bersalah..huhu…mintak dijauhkan lah yer…
most important thing,before gerak balik kampung tu,make sure kereta
dalam keadaan ok..tayar,air,brek,lampu semua ok..jangan nanti,bila
dah rosak tgh jalan,tepuk dahi sendiri plak kat tepi jalan tu..hehe
so kepada semua pemandu2 yang akan balik kampung mlm ni,esok,lusa or 
tulat,BERHATI2 di jalan raya dan SELAMAT HARI RAYA!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s