Home » raya » selamat hari raya umi.

selamat hari raya umi.


salam 1 syawal!!alhamdulillah,kita still dapat merasai dan menikmati 
kemuliaan bulan syawal ini…hope kita dapat berjumpa lg dengan 
ramadhan pd tahun hadapan..
1 syawal ni,amy tak dapat lg mendengar suara umi even melalui 
talian hp utk berbalas ucap hari raya..as i mention in my post before,
this is the first time,i celebrated hari raya without umi..
sgt sedih dan terasa sgt2….
kdg2,bila bercerita pasal umi dengan org lain seolah2 macam 
umi still ada..tak pernah sebut the word ‘arwah’ umi bila 
bercakap ttg dia..juz umi jer…x taulah sama ada amy masih 
takleh terima kenyataan ataupun amy btul2 dh redha dgn 
pemergian dia..teringat kata2 my sis,”rasa macam still tak 
cukup kuat lg utk balik ke kelantan”..bercakap ttg umi or 
teringat pasal dia dh cukup buat air mata ni laju je mengalir,
apatah lg klu jejakkan kaki ke rumah,bilik dan semua tempat 
yg ada kenangan dgn umi…juz semangat antara adik beradik
jer yg bg kekuatan pd diri masing2..
dah tertulis dari dulu,yg hidup PASTI akan pergi mengadapNya..
pasti!itu janji Allah pd hambanya…tp juz hope one day,amy 
dapat jumpa umi sekali lg..
for umi,i always love u..
SELAMAT HARI RAYA UMI.
Published with Blogger-droid v1.7.4

One thought on “selamat hari raya umi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s