Home » islam » masih adakah nilai murni di hati kita?

masih adakah nilai murni di hati kita?


salam syawal!!!tiba2 malam ni rasa nak menulis plak…zaim dh tido.en hubby keluar,so terasalah amat boring dan sunyi sekali..

em tak tau nak tulis pasal apa tp still rasa nak menulis jugak..haha..(ni maknanya dh bosan tahap gaban namanya)..

kdg2 bila duk sorang2 ni,byk berfikir ttg apa yg jadi dlm kehidupan seharian..apa yg berlaku pd amy,pd org lain yg kdg2 bg kita pengajaran sebenarnya.selepas umi takde ni,byk benda yg terjadi.yg lemah semangat,berubah menjadi kuat.yg dulunya tak tau apa itu tanggungjawab,berubah menjadi seorg yg mula tahu tanggungjawabnya.kdg2 musibah yg terjadi boleh mengubah kita menjadi seorang yg lain..yg lebih positif..so jgn ingat semua musibah itu adalah negatif..maybe dgn musibah itu,kita nampak,siapa sebenarnya lawan dan siapa sebenarnya kawan..

tiada yang lebih berkuasa di atas muka bumi ini selain dari Allah swt..di mata Allah,semua manusia adalah sama..yg membezakan kita adalah amalan kita shj yg mungkin hanya Allah shj yg mengetahui sebanyak mana amalan kita..jgn mengaku alim seandainya kita hanya tahu teori nya shj tanpa mempraktikkannya..”sesungguhnya amat besar kebencian di sisi Allah apabila kamu mengatakan apa yg tdk kamu lakukan”..

selalu amy dengar,yg muda harus menghormati yg tua tp itu semua takkan terjadi sekiranya yg tua tdk mnghormati yg muda…so kenalah saling hormat menghormatikan..jangan salahkan org lain atas kesalahan yg kita lakukan…

lps umi takde,amy byk gak belajar…jgn taburkan budi pada org yg tak reti kenang budi…sesiapa pun akan marah yer tak..kena selalu ingat,Allah selalu menguji hambanya…jgn ingat bila Allah bg kita kesenangan,itu tanda Dia syg pd kita..tp mungkin juga Dia sdg uji kita sama ada kita lalai atau tak dgn kesenangan yg diberi..klu mata dh dikaburi oleh kesenangan,itu juga boleh dikatakan sembah ‘berhala’…iaitu sembah pd harta. (^_^)..so jangan sesekali lupa pada Dia…

em rasa cm dh bg khutbah plak..hehe..apa salahnya,kita sama ingat mengingati kan..that’s why i love blogging …leh tulis apa yg terbuku di hati dan juga boleh saling nasihat menasihati…kdg2 bila menulis ni,kenalah mendatangkan faedah pd org lain jugak…jgn asyik tulis yg merapu wlupun sesekali takpe klu nak merapu…ahaks!!!!assalammualaikum…n nite2

Location : Taman Bangi Indah, 43000 Kajang, Selangor,

Posted via Blogaway

Location : Taman Bangi Indah, 43000 Kajang, Selangor,
Posted via Blogaway

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s