Home » health » air putih =air masak = drinking water = mineral water

air putih =air masak = drinking water = mineral water


salam syawal sekali lagi!!ari ni saya kembali lagi untuk merapu..haha..
berkenaan dgn tajuk di atas,sila jangan salah anggap yer..saya bukanlah 
penjual drinking water or mineral water or air masak yer..
tetiba sajer nak share dgn u olls pasal air putih or air masak nie..amy 
sebenarnya adalah seorg yg susah sgt nak telan air masak..serious!!
dalam sehari,nak abiskan satu gelas air masak pun susah..huhu..yg 
amy suka adalah air yg berwarna-warni dan air yg merapu2 itu..for 
ur information,amy adalah seorg yg addicted terhadap nescafe..huhu…
hari2 kena minum nescafe..klu tak minum,mmg tak sah hidupku..ramai 
org kata,klu minum nescafe,leh rasa pening or nak muntah,sakit 
kepala dan mcm2..tp mungkin disebbkan amy adalah peminum nescafe
yg tegar,so dh tak rasa apa2 dh..agaknya caffein tu pun dah immune 
dgn badan amy..hehe..ada jugak kata time zaman study dulu,klu nak 
stay up,kena minum kopi or nescafe supaya tak ngantuk..tp disbbkan 
caffein itu telah immune dgn badanku,wlupun minum 5 cawan pun,
tetap akan rasa mengantuk..haha..tak jalan oke!!
even time pregnant dulu pun mmg lah tak suka minum air masak..
hari2 bantai air manis..tp bila air kencing kotor,pandai plak cari 
air putih tu..haha..serius mmg tak suka..padahal air putih ni adalah 
penting untuk tubuh badan kita kan..adik amy byk kali membebel
sbb tak suka minum air masak..sbb beliau adalah peminum tegar 
air masak..sehari berbotol2 pun boleh habis..
so lately macam baru tersedar ttg kepentingan air masak ni 
(org lain dah lama sedar,cik amy oiii)..yelah,klu selalu minum 
air manis2,tak elok jugak utk buah pinggang kita kan..
kebetulan umi dulu adalah pesakit buah pinggang..dua2 buah 
pinggang dia rosak teruk..seksa tgk dia everytime dia buat dialisis..sgt seksa..

nampak menarikkan air putih ni???

so demi menjayakan kempen minum air putih yg amy buat 
sendiri (haha),amy telah membeli satu botol air keluaran 
TUPPERWARE..bukan tippuware yer.kaler hijau lg .hehe..
juz untuk memotivatekan diri utk minum air putih..yelah,bila 
botol air cantik,dengan sendirinya kita akan suka utk minum 
dari botol tu..ada one of my friend memotivatekan diri dia utk 
minum air putih (sbb dia pun termasuk spesies cam amy),dia 
letak gelas cam gelas hotel kat atas meja dia..so mmg berkesan 
tau cara tu..amy pun berjaya meminum 1 liter air utk ari ni yang 
sebelum ini 200ml pun susah nak abiskan tau!!
so for those yg spesis cam amy,cubalah cara ni utk menjadikan kita 
sebagai peminum air putih yang tegar!!!gud luckk!!!

*bila minum byk air,byklah kotoran or
  hampas2 yg akan keluar..kan bagus untuk

  badan tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s