Home » baby » pengalaman seorang ibu

pengalaman seorang ibu


salam syawal..saya kembali lagi untuk menambah skill menulis or dgn 
kata lain skill merapu..haha..
arini takdelah nak merapu sgt yer..sbb isu ni agak besar jugak yerk..
chewah..besarlah sgt..em actually just nak kongsi mengenai breast 
feeding..amy tertarik utk menulis mengenai breast feed or bf ni sbb 
isu ni selalu menjadi topik perbualan dgn my sis..
actually nasib kitaorg sgtlah serupa.anak yg pertama,kitaorg tak dapat 
nak bg susu badan sbb kekurangan susu..maybe sbb first experience 
plus susu kitaorg mmg tak banyak..so amy ada jugak baca di forum2 
mengenai susu ibu nie..ada forum yg mengutuk ibu2 yg sanggup bg 
susu lembu kepada anak diorg..kesiannya kena kutuk kan..huhu
for ur information (ditujukan khas pd org yg mengutuk tu),tak semua 
org dianugerahkan susu yg banyak..opss,mungkin korang akan 
cakap ini adalah alasan semata2..mmg akan jd alasan,klu kitaorg 
tak berusaha utk bykkan susu..sampaikan ada sorang ibu ni yang 
saya tak ingat namanya,dia dh ikut semua petua yg org bg,dah refer 
pada doc,mkn ubat,mkn itu ini tp semuanya tak menjadi..dia sgt 
berusaha utk bg anak dia susu badan..yelah,ibu mana yg nak bg 
susu lembu klu dia boleh bg anak dia susu badan yg banyak..
klu ada pun,org seperti itulah yg patut dipersoalkan yer…
sampai dia rasa sedih sgt sbb tak dapat breast feeding baby dia..
so amy dgn my sis pun termasuk dalam golongan seperti ini..tp 
lepas my sis lahirkan baby dia yg no 2 nie,alhamdulillah dia dpt 
bf anak dia wlupun susu dia tak banyak mana..but still ada..
ecspecially sejak dia makan satu produk ni,SHAKLEE.amy 
pun rasa produk ni agak berkesan sbb ramai ibu2 yg amalkan produk nie..
so utk org2 diluar sana yg tak faham situasi seseorg,janganlah 
cepat2 buat tuduhan..bersyukurlah dengan apa yg korang ada 
dan jadikan pengajaran utk org lain yg tak mempunyai apa yg 
korang ada tu..(btulkan ayat ku ini.hentam sajalah!)

2 thoughts on “pengalaman seorang ibu

  1. I love breastfeeding aqil coz thats the only moment i can get so close to him n bermanje2 sbb so busy with work. Nk susu byk?? Petua dia adalah, elakkan diri dr stress dan prepared ur mental masa mengandung lg. Ckp selalu yg u ada susu yg byk for ur baby! Miracle will happen. Susu akn memancut keluar dgn byk nya n jgn malas!😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s