Home » ibu » anak ibu dah besar!!!!!

anak ibu dah besar!!!!!


salam semua…tgh attend open house ker..makan jaga skit..kang tak 
pasal2 kena keluar masuk jamban berkali2..hehe..
actually smalam (13.09.2011),muhammad zaim dah genap setahun 
setengah umurnya..dah besar anak ibu!!bila menjadi ibu yg bekerja 
ni,kdg2 ada moments yg kita akan terlepas..ada perkara yg anak 
kita dah tau tp kita tak tau..kdg2 bila balik keje,lepas amik dia di 
taska,mlm sibuk plak nak basuh baju,masak,settlekan apa yg patut 
utk esok,sampaikan tak sempat nak spend masa untuk si kecil nie..
tau2 dia dah selamat tido..esok pagi2 dah kena anta dia ke taska 
plak..juz tau perkembangan dia bila teacher di taska bgtau “zaim 
dah start bercakap or dah start sebut benda2 basic dah”..huhuhu..
terasa ruginya bila kita tak tau yg rupanya si kecil kita ni dah pun 
sampai ke peringkat tu…
tp serius skang dia rajin mengikut apa yg amy sebut..kadang2 
kelakar jer bila mulut comel dia tu menyebut perkataan..kdg2 
lain yg kita sebut,lain yg dia sebut..janji sama bunyi yg hujung2 tu..
hehe..bila sebut kuda,dia sebut dodo..haha..actually dodo 
tu salah satu watak kartun dalam rancangan baby tv..tu adalah 
favourite word dia..bila sebut pampers,dia tunjuk selipar dia..
hehe..kelakar oke muhammad zaim nie..ayah jadi babah..
kapal terbang jadi ban..comel oke!!!
itu adalah antara perkataan yg selalu dia sebut setakat ni..hehe..
lepas ni tak taulah perkataan apa plak yg dia sebut..untuk anak 
ibu,muhammad zaim,hope membesar menjadi anak yg kuat,sihat 
dan yg penting menjadi anak yg taat pada ajaran agama…love u!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s