Home » happy » kepercayaan itu penting..

kepercayaan itu penting..


salam semua..waa rasa cam lama jer tak berblogging 
(padahal baru beberapa hari).hehe..tetiba mood untuk menulis 
datang kembali!!!emm topik apa yang amy nak citer ari ni ek??
KEPERCAYAAN…selalu dengar kan perkataan tu..tp apa 
erti kepercayaan ni sebenarnya ek..apa yang amy cuba nak 
bincangkan ni bukan seperti kepercayaan terhadap agama 
but kepercayaan di dalam rumahtangga..
amy selalu dengar klu kawan2 amy bercerita “aku klu lepas 
maghrib,aku mmg tak bg dah husband aku keluar..takut pegi 
ke lain”..yg tu plak bercertia “jgn haraplah aku bg husband 
aku gi mana2 klu tak bawak aku”..emm..apa komen anda 
mengenai situasi ini??bagus ke,sesuai ke,tak sepatutnya ke 
or apa2 jer lah..
honestly,amy tak pernah sekat ke mana husband amy nak pegi..
mmg di awal2 perkahwinan dulu,amy dah terapkan dalam fikiran,
klu lelaki dah kawin,takleh nak keluar sgt,takleh tinggalkan isteri
malam2,takleh bersosial (means berkawan2) cam dulu,takleh 
benarkan suami pegi mana2 tanpa isteri..tapi bila fikir2 balik,
kenapa kita kena mengongkong suami macam tu sekali..sifat 
lelaki ni,klu tak bg lagi dia nak buat..btul tak..jangan sekat 
kemahuan dia selagi dia tak abaikan keluarga dan anak2..
tp klu sampai abaikan anak isteri,sayalah orang pertama yg 
akan menentang!!chewah!!ini kadang2,sampai suami nak 
jumpa client pun boleh jeles sampai gaduh besar..padahal 
suami cari duit utk u jugak cik bedah (bukan nama 
sebenar..hehe)..so bg amy,my hubby mmg 
selalu keluar..almost every nite untuk menunaikan tanggungjawab 
dan tugasan yg penting..so bila dh lama2 mcm ni,dah jadi 
biasa dah..amy pun dgn sendirinya akan jd independent ecspecially 
bila nak menguruskan muhammad zaim yang semakin lasak nie..
hehe..saya percaya kpd suami saya..so takde apa yg perlu kita
risaukan kan??
suami kita bukan anak kita..suami tetap suami dan suami 
adalah lelaki..so kita kena paham,study banyak2 psl lelaki ni..
diorang tak suka dipaksa,dikongkong,disoal siasat.yg paling 
kesian,klu suami nak jumpa member sekali sekala pun tak bg 
jugak..suami amy ada jugak citer,ada kawan dia,nak gi mana2 
pun kena dapat kebenaran isteri..klu wife dia tak bagi,
mean jgn harap dpt keluar!!!kesian kan??

hehe..anda plak macammana yerk??
so pendek kata,untuk bahagia dan kekal,KEPERCAYAAN 
adalah sgt penting..renung2kan…

*bkn niat nak menyokong lelaki,sekadar kongsi 
  tips kebahagiaan jer..hehe

2 thoughts on “kepercayaan itu penting..

  1. cik abg akk tu xrajin kuar. jd klo sekali sekala die nk kuar akk xkisah sgt. tp klo tiap2 mlm nk keluar for lepaking dgn kwn2 mungkin prob gk amy. tp klo tugas kenapa nk marah plak kn? cthnye klo dh die mmg kene carik xtra income dgn keluar mlm, why not?

  2. emm tulah kak..klu tiap2 mlm keluar utk lepak2,maybe tak oklah kan..tp yg sekali sekala keluar ni,kesian kot klu tak bg..hehe.tp ni kisah benar kak,suami ada client pompuan pun nak jeles..dah kata berbusiness,kenalah percayakan..nanti duitnya,dia jugak dapat..hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s