Home » ethics » apabila yang baik itu dipandang buruk..

apabila yang baik itu dipandang buruk..


wah dua kali ari ni amy post utk entry amy…excited punyer pasal sebab page dah berwajah baru..haha…takdelah excited sangat..

adakah kita sudah berada pd akhir zaman??

actually perkara ni dah lama amy nak share dengan korang semua..benda2 ni semuanya dah lama terjadi tapi bila terkena pada orang yang rapat dengan amy,barulah macam terkesan sangat kat hati ni..

skang ni benda yang tak baik,tak elok,buruk semuanya dipandang biasa..seolah2 kalau tak jadi macam tu memang tak normal..pelik kan?dah lama amy pikirkan..tak taulah kenapa benda2 atau pandangan2 macam ni terjadi..adakah sebab kita ini telah berada pada akhir zaman??

sebagai contoh,amy ada kenal sorang kawan amy nie..dia ok orangnya..nak kata baik sangat pun tak,buruk sangat pun tak jugak..juz biasa2 jer..so amy tau dia ni ada pegi kelas belajar mengaji,belajar Al Quran semua..bagi amy,klu amy nampak dia menghafal ayat2 Al Quran,itu adalah satu perkara yang sangat bagus dan amat elok sangatlah untuk diikuti dan dicontohi..tapi seperti yang amy kata tadi,klu benda baik yang dah jarang orang amalkan,ia akan jadi pelik dan kadang2 boleh timbulkan fitnah,sampaikan ada orang tuduh dia amalkan jampi sebab hafal ayat2 pelik dan ikut ajaran sesat..Astaghfirullah al azim..siapalah penyebar fitnah tu yerk..klu dah ayat Al Quran dengan ayat jampi pun kita tak dapat bezakan,nampak sangat org yang menyebar fitnah tu tak baca Al Quran..sbb dia sendiri tak kenal or tak tau ayat apa yang dihafal oleh kawan amy tu..so sad!

Nampak sgtlah orang yang cuba sampaikan sesuatu yang tak betul tu tak belajar pasal sunah nabi or sirah nabi..zaman dulu,Rasulullah suruh pengikut2nya hafal ayat2 Al Quran sebab kalau tak dihafal dan disimpan dalam dada,macammana nak kekal sampai ke hari ini..sebab itu pentingnya belajar,memahami maksud ayat dan buat hafazan,itulah sunah nabi yang patut kita ikut..so adakah adil kalau kawan amy tu dipanggil oleh pihak atasannya semata2 sebab dia menghafal ayat2 al quran dan terus dituduh ikut ajaran sesat??dunia..dunia..apa nak jadi nie??

Kesimpulan dari apa yang telah terjadi ialah kita memang sudah berada di akhir zaman…titik!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s