Home » beauty » My Stiletto

My Stiletto


 

Adakah anda peminat stiletto?Pernah tak anda terjumpa dengan wanita yang memakai stiletto setinggi klcc..hehe..pernah terfikir tak yang “tak seksa ke pakai tumit tinggi macam tu?”..mesti pernah kan?

Actually pemakaian stiletto ni ada pros dan cons nya..Jom kita selidik!

Pemakaian stiletto ni boleh meningkatkan tahap keyakinan kita bila kita berjalan..i don’t know why tapi itulah perasaan si pemakai stiletto setiap kali dia berjalan..hehe..Another pros,orang yang rendah boleh nampak tinggi dan kakinya nampak lebih panjang..hebatkan?hehe..So,pendek kata,pemakaian stiletto ni membuatkan kita lebih nampak bergaya dan anggun..

Tetapi,anda juga wajib tahu,pemakaian stiletto ini juga boleh mendatangkan keburukan kpd si pemakai.Menurut Dax Moy,seorang pakar kesihatan dan kecergasan,pemakaian stiletto setinggi 12.7 cm boleh memberi kesan kepada organ dalaman dan kesuburan wanita jika dipakai dengan gaya berdiri yang tidak seimbang.Antara fakta lain mengenai keburukan pemakaian stiletto ini ialah :

  • punca keguguran rambut
  • menyebabkan,leher,lutut,sendi,tulang belakang dan bahu menjadi sakit
  • boleh menyebabkan kepala sakit dan menyababkan gangguan haid

*sumber dari vancouverobserver

So bagi Amy,tak salah untuk memakai kasut tumit tinggi jika dipakai dengan cara yang betul dan dipakai sesuai dengan tempat dan waktunya.Janganlah pegi window shopping pun nak pakai tumit tinggi..memang cari penyakitlah dik non oi..hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s