Home » b complex » Kulit cantik dan sihat dalam masa sebulan?Sila baca…

Kulit cantik dan sihat dalam masa sebulan?Sila baca…


Pagi tadi saje blogwalking,tetiba ada satu testimonial ni yang menarik hati amy..tengok gambar jer pun dah cukup kot..sangat kagum tengok kulitnya yang cantik dan sihat..dalam masa sebulan jer?!Waa,jom kita share apa yang saudari ni makan sampai kulit dia jadi sebegitu cantik..

 

sila klik untuk dapatkan image yang jelas

kagum tak?hehe..sangat cantik dan flawless kulit dia..untuk pengetahuan anda,saudari Wajihah ni mengambil vit c,vit e,omega guard dan b complex.emm jom kita buat kajian,ada apa dalam semua vitamin ni.

vitamin C – Collagen dalam vitamin C Shaklee membantu mengukuhkan sel kulit, mcm gam lah kiranya. Jadi sel yang terbentuk lebih teguh dan sihat, taklah kulit jadi kering, lembik, mudah lebam. Vitamin C juga membantu meningkatkan kadar penyerapan iron.

vitamin E – Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan.Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

B Complex –  ‘B’- for beauty..bertindak sebagai anti-stress, biar muka tu senyum aje, takde berkerut2, sel2 pon x lah stress kan.

Omega Guard –  mengurangkan paras kolestrol dlm darah, mengawal peningkatan hormon cortisol (hormon stress yang sebabkan penambahan belly fat), membantu badan bertindak balas dengan lebih sensitif terhadap hormon leptin( act as appetite suppressant, increase body metabolism, burn more fat), mengawal selera makan dengan menstabilkan paras gula dalam darah. (sebab tu kalau anda perasan,gambar kanan Wajihah nampak agak slim yer..hehe)

So tak rugi kalau makan vitamin kan..banyak sebenarnya khasiat jika anda seorang yang rajin makan vitamin.kena rajin2kanlah diri anda ambik vitamin..kulit cantik,badan pun sihat!!

pm/sms/whatsapp amy

0176954353

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s