Home » Uncategorized » Mempunyai masalah rambut?rambut bercabang?mudah putus?

Mempunyai masalah rambut?rambut bercabang?mudah putus?


Selamat pagi..bangun pagi2 td tetiba terus nak post mengenai masalah keguguran rambut yg amy alami sendiri..after bersalinkan zaim,rambut mmg asyik gugur jer..kadang2 merata2 rambut gugur kat lantai rumah..tensionnya rasa..yelah,klu lama2 mcm ni,mau botak kepala amy..but after consume vit e dan vitC,baru amy perasan yang rambut amy dh kurang gugur..happy sgt..so pd amy customer amy,amy slalu suggestkan supplement..tp pada sesiapa yang ada budget lebih or sesiapa yang berminat untuk mencuba,jom amy share satu lg product yang berkesan untuk masalah rambut tp sebelum tu jom kita kaji kenapa berlakunya keguguran rambut ni ecspecially utk ibu2..bukan sebab anak suka menyembur yer..hehe.

Credit adaaprosante

perubahan hormon prolaktin didalam darah yang menyebabkan keguguran rambut..penyusuan berkait rapat dengan penghasilan hormon prolaktin dan bila hormon ni tinggi, akan menyumbang lah kepada keguguran rambut.. 

Sebenarnya, bnyk faktor yang menyumbang kepada kerosakan rambut, keguguran, rambut tak sihat dan sebagainya. Contohnya stress..stress dpt menyumbang kepada folikel rambut yang lemah, dan kesannya..rambut mudah gugur..sama juga dengan keadaan persekitaran yang tercemar, panas, dengan udara kotornya, air lagi..semua tu menyumbang kepada folikel rambut yang lemah, rambut tak sihat, tu yang bercabang lah, mudah putus lah. 

Ramai juga diantara kita yang terlalu kerap ‘buat rambut’ hehe rebonding lah, perm lah..colour rambut lah, bleach lah..all those chemicals are not gud for ur hair. Yang paling penting dalam penjagaan rambut adalah scalp nye ye..kalo sihat scalp tuh, sihat jugaklah rambut yang tumbuh..barulah lebat, bersinar..’guna jari pon boleh’ hehehe..

Ok ni lah product yang amy maksudkan tu..

image

Prosante ni bukanlah ubat ke ape ye tapi membantu dengan masalah rambut gugur ni..kire kalau dalaman, kita consume supplement, luarannya guna shampoo pulak..

Em taknak ckp banyak lagi,jom amy share sikit apa kata mereka yg dh mencuba:

credit to: mamafaiz

Sekadar nak berkongsi sesuatu yang best….Untuk penjagaan rambut… ini yang saya guna..dah hampir 6 bulan… Shaklee Pro Sante
.. Bessttt….Jom baca fakta2 best tentang Pro Sante ni (info dari website ini

)1.Revitalizing Syampoo
– Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
– Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
– Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

2.Lightweight Conditioner
– Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
– Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
– Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus

3.Nourishing Scalp Treatment Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSanté ialahNourishing Scalp Treatment yang mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi. Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
– Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
– Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
– Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya

Emm ni satu lg testi dr my sis in law..mempunyai masalah keguguran rambut yang agak kronik after bersalinkan baby dia yg kedua.

image

So berminat utk mencuba??
Pm/sms/whatsapp amy
0176954353

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s