Home » nutriferon » NutriFeron – Penemuan Terhebat dalam bidang Immunologi

NutriFeron – Penemuan Terhebat dalam bidang Immunologi


Salam Ramadhan..mcm dah lama rasanya tak post topic barukan..hehe..sori..Alhamdulillah,kita still lagi diberi kesempatan untuk merasai lagi kebesaran bulan Ramadhan pada tahun ini.Semoga kita dapat memanfaatkan sepenuhnya amalan kita untuk Ramadhan kali ini.

Dalam cuaca yang tidak menentu ni,kejap hujan,kejap panas,jangan sesekali kita abaikan tentang kesihatan kita.Lebih2 lagi dalam bulan puasa ni.Yelah,kalau dah tak sihat,macammana nak berpuasa kan?So pada kali ini,Amy nak kongsi kan satu produk yang InsyaAllah dapat bantu kita untuk menguatkan imun badan kita.

Apakah NutriFeron?

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (NutriFeron). Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu,bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago,mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi,selamat,tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Tahukah Anda?

Di dalam bidang perubatan,suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit :

  • hepatitis
  • kanser
  • hidrophobia (penyakit anjing gila)
  • herpes
  • HIV

* Interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit

Antara manfaat utama ialah :

  • Mengukuhkan sistem imun dalam 3 hari
  • Melawan kanser dan tumor
  • Meringankan stress dan kelesuan
  • Melambatkan Penuaan
  • Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C

So pada sesiapa yang senang dijangkiti demam or selsema ecspecially utk anak2 kecil,mmg wajib jadikan NutriFeron ni sebagai stok di rumah. Sangat sesuai dijadikan penawar untuk seisi keluarga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s