Home » herb-lax » Understanding a Healing Crisis

Understanding a Healing Crisis


 

Di dalam proses pembuangan toksik dan pembinaan semula tubuh badan seseorang mungkin akan menghadapi satu fenomena atau keadaan yang dikenali sebagai “krisis pemulihan”. Gambarannya ialah seolah-olah menghidap sesuatu penyakit, tetapi sebenarnya ketika itu tubuh badan kita sedang berusaha untuk menyembuhkan atau melawan penyakit kerosakan dalam badan yang ditanggung sejak bertahun lamanya.

Sewaktu “Krisis Pemulihan” berlaku, tubuh badan cuba meringankan penderitaan penyakit yang dihadapinya pada masa lalu tetapi ia hanya untuk jangkamasa 3 – 4 hari dan biasanya tidak seteruk seperti penyakit asal.

Ia selalunya berlaku terhadap seseorang yang menahan atau cuba mengubati penyakit asal mereka dengan ubat yang mengandungi dadah. Sesetengah bahan kimia menghalang penghapusan atau meracun simptom tanpa melakukan sesuatu untuk menyembuhkan puncanya.Sebagai contoh,seseorang yang mempunyai penyakit 10 tahun lalu,dalam proses pembersihan (pemulihan) dan pembinaan semula, dia mungkin akan menghadapi beberapa simptom tersebut sehinggalah tubuh badan berupaya untuk menangani masalah tersebut.

Organ yang lemah di dalam badan menyimpan toksik dan tidak mampu untuk menyerap nutrien (makanan berkhasiat). Apabila organ semakin kuat, ia akhirnya berupaya untuk membuang segala dadah dan bahan buangan yang tidak berguna dalam badan. Demam ringan bagi proses ini biasanya bertahan antara 5 hingga 10 hari.

Selalunya ia memerlukan banyak masa dan usaha untuk menangani “krisis pemulihan “. Bagi sesiapa yang mengalami ketidakselesaan badan sewaktu proses “pembuangan atau pembersihan toksik” ini perlulah fahami bahawa ia adalah situasi biasa dalam tempoh pemulihan untuk menstabilkan kembali keadaan tubuh badan agar kembali normal dan sihat.

Bagi mengurangkan masalah tersebut,disyorkan mengambil Herb-Lax sebelum memulakan sebarang program pemakanan yang lain.Yelah,kalau badan penuh dengan toksin,macamana program pemakanan yang lain akan berkesan betul tak.

Kiranya herb-lax berfungsi untuk flushkan semua toksin daripada badan kita dulu.Ini antara produk pilihan Amy,sebab hari-hari Amy mampu ‘membuang’ segala toksin Amy..hehe… 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s