Home » shaklee » Legakan sembelit anak dengan MEALSHAKE..

Legakan sembelit anak dengan MEALSHAKE..


salam Isnin!dah lama rasanya Amy tak post mengenai Mealshake ni..antara favourite product jugak nie..bukan kanak2 jer yang suka rasanya,org dewasa pun suka jugak..sgt wangi dan sedap!hehe…

Emm..semenjak menjadi seorang ibu ni,antara masalah utama yang Amy akan hadapi ialah apabila anak sembelit..kesian tengok dia nangis2 time nak buang air..sampai satu tahap tu dia akan fobia everytime nak buang air besar..kesian sgt2.. so sebelum kenal Mealshake,mmg ubat bontot tu lah yang akan dimasukkan setiap kali zaim susah nak buang air besar..sampaikan dia kalau nampak ubat tu,dah menjerit2 nangis dah..fobia sangat!

After mengenali Shaklee,ecspecially Mealshake,sangat mudah keje Amy..hehe..setiap pagi,Amy just campurkan sesudu Mealshake ke dalam susu Zaim..senang!Masalah sembelit pun dah takde..Bonusnya,Mealshake memberi tenaga dan menambahkan fokus pada kanak2..sebab tu sarapan sangatlah penting..klu anak2 pagi2 dah tak cukup nutrien,macammana dia nak fokus dalam kelas?Betul tak?So macammana Mealshake ni membantu dalam masalah sembelit bagi kanak2..Jom kita share yer…

Meal Shakes mengandungi FIBER. Jadi ia dapat membantu dalam pelawasan. Walau bagaimanapun, ia perlu disertai dengan pengambilan air masak yang banyak. Jadi, pastikan anak anda ambil air masak yang banyak ya..

 

mealshake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s