Home » breastfeed » Persediaan untuk ibu menyusu menjelang bulan Ramadhan

Persediaan untuk ibu menyusu menjelang bulan Ramadhan


Bulan Ramadhan semakin hampir..apa persediaan anda untuk menyambut bulan Ramadhan nanti?Terutama untuk ibu2 yang masih menyusu kan bayi anda..Termasuklah Amy..Yelah,kalau hari2 biasa pun kita digalakkan minum air kosong at least 3 liter sehari..Kalau bulan puasa mana boleh minum air sesuka hati..hehe…Tapi takpe,Shaklee ada menyediakan produk untuk anda kekal bertenaga di samping mengekalkan pengeluaran susu untuk bayi anda..Nak tau apa?Jom kita share…

credit to Adaa

Bila cerita tentang mealshake ni teringat last year..Tahun lepas first time berpuasa ketika menyusukan Eilman..tau2 jelah, kalo dah menyusukan anak ni dahaga, lapar, letihnye bukan main lagi..kalau hari2 biasa, sambil menyusu, sambil pegang botol air kat sebelah..dahaga lapar semua ada..Tambah2 kita baru first time kan..risau sungguh memula tu..kot effect milk production bila terlalu letih..yelah kalau ibunya dah melepek, lapar, dahaga..mana nk datang susunye? tu yang awal2 dah standy denganMealshake+ESP+Performance Drink tu..

My savior!

My savior!

Kali ni lain pulak ceritanya..Sekarang dah 8 bulan mengandung, Julai nanti memang sarat menunggu hari dan bakal bersalin dalam bulan puasa..jadi tenaga lagilah kena extra..huhu bukan senang ye..tak caya tanye ibu2 mengandung yang lain..tambahan pula sekarang ni cuaca, Allah saja yang tahu panasnya..lain mcm betul panas tu..sampai dah banyak kali terfikir nk beli aircond tau..malam2 pon tidur dengan ditemani kain basah, kipas full blast..kalo kipas tu boleh bercakap tah apa lah yang dia nk luahkan..

Jadi, apa yang boleh adaa buat? Get ready!.. Dengan nk deliver anak nye lagi nanti..owh tenaga..tenaga…mintak tenaga..mintak nyawa..Moga Allah mudahkan..tp kita pon kene lah usaha kan

So, untuk anak2 yg tak puasa lagi, n untuk husband serta diri sendiri untuk menghadapi Ramadhan yang serba mencabar nanti, inilah dia..ready beli siap2 buh dlm peti ais tu..tambah2 sekarang tengah promo..memang saving..

June promo

 

Dah terang2 tulis rich source of protein,calcium n vitamins..insyaAllah sangat membantu :D

Nak try 1 2 3 canister pada harga promo? Jom!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s