Home » ESP » Tips simple untuk kulit yang cantik

Tips simple untuk kulit yang cantik


Semua orang inginkan kulit yang cantikkan? Tetapi berapa ramai yang betul2 berdisiplin dalam penjagaan kulit muka anda.. Macam Amy sendiri kadang2 terbabas gak untuk cuci muka ecspecially bila balik tgh2 malam,dah tak larat dah nak cuci muka,terus zzzzzz..hehe.. Jom kita sama2 share tips penjagaan muka yang simple..

credit to femalehive

Sentiasa mencuci muka dan pastikan wajah anda betul-betul bersih. Pastikan anda mencuci muka setiap kali selepas anda beriadah dan sebelum anda masuk tidur. Ini bertujuan bagi mengelakkan bakteria berada di kulit muka anda yang mana boleh memberi kesan terhadap kulit wajah anda. Elakkan memicit jerawat. Baca petua cara menghilangkan jerawat dengan berkesan.

Manjakan diri anda dengan masker.
Lakukan rawatan masker ini 2 minggu sekali ataupun sebulan sekali. Ini secara tak langsung dapat membantu menyegarkan kulit anda dan menaikkan seri wajah, terutamanya masker yang mengandungi bahan-bahan seperti tomato, aloe vera dan timun.
Sekali sekala selain memakai masker cubalah lakukan skrub wajah untuk menghapuskan sel-sel kulit mati.

Memilih produk wajah yang sesuai.
Pastikan anda memilih produk kecantikan wajah yang bersesuaian dengan wajah anda. Produk yang bersesuai dapat memelihara kulit anda dengan baik dan membantu mengurangkan masalah penuaan dan cela-cela di wajah anda.

Memakai pelembab muka.
Pastikan anda mempunyai pelembab muka bagi mengelakkan berlakunya iritasi dan kulit kering. Kulit kering boleh menyebabkan kulit anda nampak kusam. Pemilihan pelembab muka yang betul mampu menyegarkan dan melembutkan wajah anda.

Melakukan urutan wajah.
Jika anda tidak tahu bagaimana melakukan urutan wajah yang betul, anda boleh mendapatkan rawatan di spa-spa kecantikan yang berhampiran. Urutan wajah bagus untuk pengedaran saluran darah di bahagian muka. Pengedaran saluran darah yang bagus dapat mengekalkan keremajaan kulit wajah. Selain itu urutan wajah juga mampu menghilangkan tekanan dan migrain yang anda hadapi.

Haa senangkan nak ikut..Janji rajin jerlah..tapi perlu diingatkan yer,kalau hanya menjaga luaran kulit sajer kadang2 pun tak jadi jugak..Still kena menjaga dalaman..sbb kalau dalaman cantik,automatik luaran pun akan cantik..Macam Amy,Amy lebih pentingkan dalaman..Macammana??Makanlah supplemen untuk kekalkan keremajaan kulit..🙂

rahsia saya!

Minum ESP adalah kewajipan bagi Amy..wajib oke! Sebab kalau tak minum memang rasa cam ada tak kena jer..hehe..Apa yang Amy suka tentang ESP ni adalah dia buat Amy sentiasa bertenaga..Parut2 lama yang ada kat muka ni pun cam dah hilang..pling!!!cam magic jer kan..hehe…Dan sebagai ibu yang menyusu juga ESP ni memekatkan susu dan dalam masa yang sama menguatkan antibodi baby Amy..Alhamdulillah…

Vitamin E?Memang super best..Sebab dia buat kulit sentiasa moist atau lembab..so bagi sesiapa yang kulit kering memang sesuai sangat consume Vitamin E ni..100% recommended by me!! hehe..Satu lagi yang Amy perasan bila Amy consume Vitamin E ni,rambut Amy dah kurang gugur klu compare masa mula2 Amy bersalinkan Zaim dulu,memang merata2 rambut gugur Amy kat dalam rumah tu..huhu.. dan yang paling best,mula-mula Amy makan Vitamin E ni juz untuk kulit muka sahaja, tapi tup2 Amy pregnant..Alhamdulillah..tu jugak rezeki dari Allah..

comel x kak ton??hehe

comel x kak ton??hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s