Home » alfafa » alfalfa – tumbuhan kaya dgn pelbagai nutrisi

alfalfa – tumbuhan kaya dgn pelbagai nutrisi


hari ni Amy nak share mengenai alfalfa yg merupakan formula shaklee signature yg pd asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an.

Sebelum Amy bertekad untuk menyusu kan Zufar,Amy tak pernah makan alfalfa..Amy start ambil alfalfa semasa dalam pantang dengan tujuan untuk banyakkan susu badan..mula2 Amy consume Alfalfa,Amy alami sembelit yang teruk.nyaris2 nak stop consume alfalfa disebabkan x tahan dengan sembelit..hehe..tapi bila amy start minum air kosong banyak2,alhamdulillah semuanya jadi ok..maybe masa sembelit yang amy kena time mula2 consume alfalfa adalah disebabkan healing crisis..banyak sgt toksin dalam badan..hehe…yang paling best skang ni,hari2 Amy akan membuang dengan jayanya..rasa happy sangat sbb tiap2 hari dapat buang toksin dari badan..🙂

image

antara manfaat lain alfalfa ialah :
– mencuci hati,darah dan usus
– melawan alahan
– menyingkirkan lemak dan kolestrol
– melawan tumor
– melegakan keletihan
– mencegah/merawat atritis

id 885411
0176954353
noor aidamy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s