Home » 3 might gem » My milkbooster

My milkbooster


Salam semua…ambik mood tulis blog sambil tgk af (nak tgk zizan jer sbenarnya).. Lately bila stress,amy perasan susu akan merudum sikit..yelah wlupun kita makan supplemen tp emosi kita tak stabil,badan letih,fikiran asyik stress memang susu akan merudum..

So sebagai ibu yang menyusu,amy sentiasa mencuba makan sesuatu yang baru sama ada ia sesuai dijadikan sebagai milkbooster amy atau tidak..kira try and error lah kan..so pagi tadi,setelah lama tak menyentuh oat yang amy beli,tiba2 rasa teringin nak try..so apa lagi trylah campur oat,horlick dan benda wajib iaitu esp.dan lepas tu terus telan 10 biji alfalfa.tadi try pump susu,ok agak banyak wlupun selepas menyusu kan zufar dan susu pun jadi sangat pekat…yes!ni pun boleh jadi my milkbooster..

image

image

So pada semua ibu2 yang tetiba susu kurang,jangan cepat putus asa..kalau boleh try semua makanan yang orang kata boleh jadi milkbooster..tak semua org sama..ada orang makan longan,susu jadi melimpah ruah tp org lain makan berbakul pun tetap x banyak..so try n error..yang penting kerap pump,kerap df..insyaallah susu akan cukup untuk baby kita..

2 thoughts on “My milkbooster

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s