Home » alfafa » Jangan gadaikan buah pinggang anda : Kurus secara sihat

Jangan gadaikan buah pinggang anda : Kurus secara sihat


Lately memang banyak sangat produk untuk kuruskan badan..macam-macam jenis,harga dan rupa..Kadang-kadang terdetik jugak ingin mencuba lepas tengok iklan yang katanya boleh turunkan berkilo2 dalam masa sebulan.Tapi bila fikirkan yang Amy tengah menyusukan anak,so tak jadilah nak cuba.Kadang-kadang terfikir jugak,takde effect apa2 ke,sebab cepat sangat penurunannya.Tapi baru2 ni Amy ada borak-borak dengan seorang doktor O&G yang tengah siapkan thesis untuk Master dia,saja tanya dia,ibu yang susukan anak ni boleh diet ke doktor..Dia kata boleh tapi dengan kawal makan jerlah.Sebab masih menyusu,so nak diet ketat2 sangat pun tak boleh.Tiba2 tercetus isu mengenai produk yang cepat turunkan berat badan ni.Doktor tu kata,normally produk yang boleh buat kita turunkan berat dengan cepat ni,dia akan bagi kesan yang berat pada buah pinggang..boleh baca disini untuk tahu kesan2 kepada organ badan .kesannya mungkin tak terjadi sekarang,tapi mungkin 15 tahun atau 20 tahun akan datang…so kalau nak turunkan berat badan,biarlah lambat tapi selamat..hehe..

Satu2nya produk yang Amy masih percaya keberkesanannya ialah Shaklee..biarlah turun 1kg sebulan pun asalkan tak bahayakan kesihatan..tapi oklah,tetap turunkan.Nak tau lebih mengenai set kurus Shaklee,jom baca blog dari sis Khadijah ni :

Anggun dan Menawan dengan Set Kurus Shaklee

Posted on 14 August, 2013 by  — 1 Comment ↓

Set Kurus Shaklee untuk gaya anggun dan menawan.

Satu trademark Shaklee ialah apa jua program yang diperkenalkan, ie seperti Set Kurus Shaklee, kecantikkan, cerdas minda dsb, kesihatan tetap merupakan latar belakang dan agenda no 1 kami.

Hati-hati hari ini terdapat banyak set kurus diluar sana yang merbahaya kerana mengandungi kandungan plumbum/ logam berat yang tinggi kerana kononnya bolih memberi kesan yang cepat, tetapi kiranya benar bolih kurus dengan cepat tapi dengan menggadaikan buah pinggang kita, apalah ertinya…setiap organ semulajadi ciptaan Allah tidak ternilai harganya kerana tiada alat ganti seumpamanya…

set kurus shaklee 2Set Kurus Shaklee

Dua Peringkat dalam Program Set Kurus Shaklee:~

Peringkat Pertama : Peringkat Pembersihan.- menyahkan apa yang membahayakan dan yang tidak diperlukan olih badan:

Disini 3 produk yang sangat dicadangkan iaitu :

1) Alfalfa Complex yang penuh khasiat dan tinggi kandungan fiber.

(Harga WM RM 53.75/ em rm 56.25).

Kandungan fiber yang tinggi di dalam Alfalfa memberikan rasa cepat penuh dan kenyang yang tidak menggemukkan, apabila diambil bersama air kosong yang banyak.

Alfalfa juga bertindak  menapis dan memerangkap segala bendasing seperti toksik, angin, lemak, kolestrol dan gula dalam perjalanannya dari tempat masuk (mulut )  menuju ke tempat keluarnya, menjadikan pembuangan yang lawas dan puas.

Melalui pembuangan yang lawas sekaligus membersihkan segala toksik dsb, tidak akan ada toksik yang terperangkap yang mencari jalan keluar lain, biasanya melalui kulit, akan menjadikan kulit cantik dan bersih berseri.

2) Herblax – mengandungi 9 herba semulajadi kombinasi sains perubatan tradisi  dan teknologi barat. Harga (WM RM 52,50/ EM RM 55.00. Bolih diambil seminggu sekali 3-4 tablet, atau selang sehari 1 tablet.

Antara manfaat ialah –

*  Pembersihan najis yang tersekat

* membersikan usus secara maksima

* Membantu masalah sembelit

* Membantu proses semulajadi pergerakkan usus.

* Mengempiskan perut/ kurus

3) Lecithin soya – diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO.( WM RM 52.50/ EM RM55.00)

Manfaat Utama :

* Membantu penyerapan semua vitamin larut lemak A,D,E,K.

* Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak, memulihkan kesihatan hati.

* Pelangsingan – menghalang obsiti

* Mencantikkan otot dan kulit dan melambatkan penuaan.

* Menghalang batu karang

* Meningkatkan daya ingatan dan meringankan stress.

* Menghalang tekanan darah tinggi.

* Memperbaiki prostat lelaki.

* Meringankan sembelit, melembutkan najis.

Peringkat Kedua Set Kurus Shaklee – memberikan segala  yang diperlukan olih badan dengan kadar kalori yang rendah agar semua  fungsi tubuh dapat berjalan lancar dan mempunyai tenaga yang diperlukan untuk menjalankan aktiviti harian serta minda yang cerdas.

slimming

3 produk penting diperingkat ini ialah ::~

1) Cinch Shake Mix– (WM RM 173.00/ EM RM 181.00) , Flavor- cafe latte, chocolata, vanilla.

Mengandungi 24 gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut.

Manfaat Utama :

* mempunyai indek glisemik yang rendah ie 22, sesuai untuk pengidap kencing manis.

* Dipertingkatkan dengan leusine amino asid untuk memelihara otot semasa proses menurunkan berat badan.

* 24 gram protin membantu merasa kenyang dan puas.

* Glisemik yang rendah mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.

* Memberikan 35% atau lebih daily value kepada 21 vitamin dan mineral penting.

Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis.

2) Energising Soy Protin ( WM RM 150.00/ EM RM 155.00)

Dicadangkan diambil bersama 1 sudu esp kerana esp digunakan untuk membina otot dan otot menaikkan kadar metabolisma dan membakar kalori.

Makanan yang kaya dengan protin juga bolih menahan lapar yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.

3) Cinch Energy Tea Mix – campuran matcha green tea powder, red tea extract, white tea extract dan rooibos red tea extracts ( WM RM 131.00/ EM RM 138.00)

* Selamat, penggalak tenaga semulajadi

* Ditambah dengan Taurina- meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.

* Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh

* Merencatkan selera makan dan memberikan tenaga berterusan.

* Tanpa gluten, tiada perisa, pewarna dan bahan pemanis.

Testimoni Set Kurus Shaklee

Video kehilangan 103lb dengan produk cinch shake shakle di page video.

Kepada sesiapa yang inginkan konsultasi percuma dan ingin beli produk yang bersesuai dengan budget anda,boleh PM Amy di 0176954353 atau email di nooraidamy@gmail.com yerk!

 

NOOR AIDAMY MD NOOR (AMY)
ID 885411
nooraidamy@gmail.com
017-6954353
C.O.D area Kajang,Bangi,Semenyih
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s