Home » 3 might gem » Setelah hampir berputus asa,susu kembali meriah!!!

Setelah hampir berputus asa,susu kembali meriah!!!


Assalammualaikum…

Lamanya Amy tak update blog..huhu..sorry guys!!🙂

Bulan ni Promo ESP!! Yeah!! Jom borong!!

Nak citer sikit ni…Time Zufar nak masuk 8 bulan haritu,susu Amy agak drop..

Sekali pump just dapat 4 oz jer..Bayangkan,pump sampai 20 minit,tapi dapat 4 oz jer..huhu..nangis!!

Bila malam Zufar cam mengamuk2 seolah macam susu tak cukup..Macam dah kering sangat dah rasanya..Istilah bengkak susu memang dah tak wujud langsung dah.. (time tulah)..sampai satu tahap tu,siap cakap kat husband,kita campurlah dengan susu formula..huhu..nasib baik time tu En hubby sangat positif..Dia kata,jangan..kesian kat anak klu campur susu..Thanks en hubby sbb menahan saya!

So baru2 ni Alhamdulillah,Amy dapat ilmu tentang breastfeed ni.. Rupanya apa yang kita makan,berapa kuantiti yang kita makan,semuanya mempengaruhi kuantiti susu kita..Bukan main sedap makan jer..hehe..Thank to hamba Allah Pn Asiah

Orang selalu kata,ibu yang breastfeed memang tak boleh nak diet sangat.Yes,it’s true!! Sebab Amy dah rasa!! Konon2 bila rasa nak diet,so adalah benda2 yang kita pantangkan kan??Memang susu akan drop giler..Amy tak tau orang lain..Ni berdasarkan apa yang Amy lalui..So ibu2 kena makan!!But tgk juga yang kita makan..Biarlah benda yang berkhasiat..

So skang everytime sampai masa pump susu,rasa cam happy sangat..sbb Amy tahu,Amy akan dapat hasil yang memberansangkan.Dan istilah bengkak susu,Amy dah rasa kembali!!weehuuu!!.Mungkin bagi orang lain. “alah, tu biasa jer dapat banyak tu..aku punyer lagi banyak”..hehe tak kisahlah..Tapi bagi Amy, tu mmg dah banyak!!

Alhamdulillah,skang everytime pump, Amy akan dapat 9 oz or 8 oz..paling kurang pun akan dapat 7oz..Bagi Amy mmg banyak,selepas melalui pengalaman nak dapat 4 oz pun susah giler!!

yeah!!dapat 9oz pump pagi td!!

yeah!!dapat 9oz pump pagi td!!

Tapi walau dah banyak pun,ESP tetap Amy consume..Orang kata,biarlah banyak dan berkualiti (pekat dan baby minum cepat kenyang)..Jangan pump banyak2 tapi cair..No no no!! So ESP memang ‘benda’ wajib yang mesti ada di rumah…

So pada sesiapa yang ada masalah penyusuan, boleh PM dengan Amy..kita share2 info yerk!!🙂 InsyaAllah,boleh susukan baby sampai 2 thn!! 0176954353

 

NOOR AIDAMY MD NOOR (AMY)
ID 885411
nooraidamy@gmail.com
017-6954353
C.O.D area Kajang,Bangi,Semenyih
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.

These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease ::

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s