Home » Get to know me!

Get to know me!


my second baby..muhammad zufar

my second baby..muhammad zufar

Shaklee Independent Distributor

Shaklee Independent Distributor

Saya merupakan ibu kepada 2 orang anak lelaki(setakat nilah.hehe).Pengalaman bagaimana saya bertemu dengan SHAKLEE adalah kerana keinginan saya untuk menyusu badan anak yang kedua. Ini disebabkan semasa kelahiran anak pertama,saya tidak dapat menyusukan badan.Hanya seminggu sahaja saya sempat menyusukan dia dengan susu badan.Mungkin semasa anak pertama lahir adalah secara caeser dan sakit caeser tu membuatkan saya tak ‘kuat’ untuk terus menyusukan dia plus ini merupakan pengalaman pertama di mana adik beradik saya sendiri tidak ada yang fully breastkan anak mereka.Jadi pengalaman dan kepentingan tentang penyusuan ibu memang zero.

So pada mulanya saya start makan vitamin Shaklee semasa anak yang sulung berumur 2 tahun lebih.Masa tu adik saya yang kenalkan sebab dia yang mula2 consume Shaklee dan dia ambil Shaklee pun atas sebab yang sama.Anak yang sulung dia tak dapat bagi susu badan dan time dia pregnant kan anak dia yang kedua,kondisi dia sangat lemah,selalu letih..so doctor suggestkan dia kena ambil vitamin.Lama jugaklah dia buat ‘research’  melalui internet tentang supplement apa yang paling bagus yang sesuai dengan keadaan dia waktu tu.Dan waktu itulah dia ‘bertemu jodoh’ dengan Shaklee..so dia start consume Shaklee time pregnantkan baby yang kedua dan Alhamdulillah anak yang dia yang no 2 tu dapat menyusu badan sehingga 2 tahun!

Time tu saya terdetik hati ingin mencuba.Sekadar ingin mencuba jerlah kan.Sebab sebelum ni saya tak pernah percaya pada ubat-ubatan dan selalunya tiada kesan pada diri saya..kebal kot..haha..so first supplement yang saya ambil ialah Vitamin E Shaklee..Time tu makan jerlah cam biasa tanpa berharap apa2..kiranya untuk cukupkan syarat jerlah..But one day,bila bangun pagi saya perasan,rambut saya yang gugur cam orang sakit leukemia sebelum ni,dah kurang gugurnya!Dan sebulan selepas tu saya pregnant!Alhamdulillah rezeki dari Allah..agak tak sangka sebab masa nak dapatkan anak yang sulung,hampir setahun jugak kami suami isteri mencuba..berurut lah,makan produk yang harga rm500++ lah,macam2..Dan masa pregnant,saya memang tak ambil ubat dari klinik langsung.Sebab doc pun ada tanya. “ada ambil apa2 supplement tak?” saya katalah “Ada..saya makan vitamin Shaklee”..then doc terus suruh saya continue jer dengan vitamin tu tanpa bagi saya apa2 ubat tambahan..kalau bagi pun,confirm saya tak makan..hehe..Shaklee dah lengkap dah..ada b complex yg fungsinya seperti acid folic,vitalea sebagai obimin,ostematrix untuk kalsium dan sesuai sangat utk org yang tak minum susu macam saya nie..esp untuk tingkatkan tenaga..complete!

Masa berpantang,saya still amik Shaklee..Alhamdulillah, baby takde kuning langsung!Saya rasa bertenaga walaupun time tu luka bersalin agak teruk koyaknya,sebabnya walaupun lahirkan anak yang kedua tapi ni dikira kelahiran pertama secara normal sbb yg sulung caeser..so pengalaman memang zero.nak push pun tak tau macammana..haha..Dan sekarang baby saya yang kedua hampir masuk 7 bulan (lahir pada 17.05.2013) dan saya still  menyusukan dia dengan susu badan saya sepenuhnya!!Allah jerlah tau betapa happynya saya dapat susukan baby dengan susu saya sendiri yang sebelum ni saya ingat saya ni memang takde susu dan tak berpeluang langsung untuk bagi anak susu ibu..Alhamdulillah!

So sekarang saya satu family memang pemakan supplement Shaklee yang tegar..hehe..Bila dah start makan vitamin Shaklee,memang x boleh nak berhenti dah..tiap2 bulan mesti allocate kan budget skit untuk vitamin.Yelah,mencegah lebih baik daripada mengubati.Kalau dah kena macam-macam penyakit,lagi banyak budget yang kena keluarkan kan?Latar belakang family yang ada darah tinggi,masalah jantung dan buah pinggang,membuatkan saya cukup berhati2..Shaklee adalah pilihan utama saya!

I’m Shaklee Independent Distributor Bangi Lama,Bangi
Hp No : 0176954353
Email : nooraidamy@gmail.com

ID : 885411

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s